Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Το φροντιστήριο ΣΥΝΟΛΟ προσφέρει στους μαθητές μας την απαραίτητη καθοδήγηση από σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού πολυετούς εμπειρίας.

ep2Ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά τον έφηβο μαθητή Γυμνασίου-Λυκείου να πάρει μια από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις της ζωής του, αυτή που αφορά στην επιλογή σπουδών και επαγγέλματος.

Η προσωπική συζήτηση με το σύμβουλο και η εκτίμηση των συμπερασμάτων από τη χρήση κατάλληλα δοκιμασμένων επιστημονικών και σταθμισμένων τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού βοηθούν τον έφηβο να αποκτήσει την αναγκαία αυτογνωσία και να σχεδιάσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το επαγγελματικό του μέλλον.

Η συζήτηση με το σύμβουλο και τα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού απευθύνονται σε όλους τους μαθητές ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ, βοηθώντας τους ως προς την Επιλογή:

·         Κατεύθυνσηςep3

·         Μαθημάτων

·         Επαγγέλματος

·         Σχολών για το μηχανογραφικό δελτίο

Τα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού διερευνούν και απεικονίζουν:

·         Στοιχεία της προσωπικότητας του μαθητή

·         Επαγγελματικά ενδιαφέροντα

·         Ικανότητες και κλίσεις

·         Προσωπικές και επαγγελματικές αξίες
Τι είναι σημαντικό για εκείνον στη ζωή και τι θέλει από το μελλοντικό του επάγγελμα

·         Το βαθμό σιγουριάς 
που έχει αναφορικά με το κατά πόσο πιστεύει ότι μπορεί να ασκήσει με επιτυχία συγκεκριμένα επαγγέλματα

Επειδή ο όρος τεστ παραπέμπει σε μια μηχανιστική διαδικασία κρίνεται σκόπιμο να τονιστεί ότι τα τεστ είναι μόνο εργαλεία στην δουλειά του συμβούλου που προσπαθεί να ενδυναμώσει την κατανόηση του εαυτού και την προσωπική ανάπτυξη του συμβουλευόμενου.

 

«Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος αν δεν τα πάει καλά στη δουλειά του».

 Έμερσον

 

 «Έχει ειπωθεί ότι αν ο Μπαχ είχε γεννηθεί στο Κονγκό αντί στη Σαξονία, δε θα είχε συνθέσει ούτε μία σονάτα, αλλά πολύ πιθανό θα είχε διαπρέψει σε κάποιο είδος τοπικής μουσικής».

Fernando Savater (Ισπανός καθηγητής της φιλοσοφίας)

 

«δεν μπορείς να έχεις γνώση χωρίς χαρακτήρα, πλούτο χωρίς μόχθο, κέρδος χωρίς ήθος, επιστήμη χωρίς ανθρωπιά, πολιτική χωρίς αρχές, απόλαυση χωρίς συναίσθημα, αγάπη χωρίς θυσία».

Οι επτά βασικές αρχές ζωής κατά τον Μαχάτμα Γκάντι.